Galeria d’imatges contextualitzades.
Muntatges de models 3D sobre entorn fotogràfic o generat amb intel·ligència artificial (IA)


Anem a embarcar-nos en una aventura tecnològica fascinant! Et vaig a explicar com transformem un objecte en una impressionant imatge 3D, llesta per ser admirada. Com en un taller d’artesania digital, on cada pas del procés és com un truc increïble. Comencem!

Pas 1: Escaneig 3D de l’objecte
Primer, necessitem capturar cada detall de l’objecte que el client ens porta. Per això, utilitzem escàners d’alta resolució. Aquests dispositius són com càmeres màgiques que poden veure cada petit racó i detall de l’objecte, creant una rèplica digital en 3D. És com si estiguéssim clonant l’objecte, però en el món digital.

Pas 2: Afegir textures i detalls
Ara que tenim el nostre model 3D, necessitem donar-li vida. Utilitzem un programari especial per afegir textures de color, brillantor, transparència i relleu. Estem pintant i decorant la nostra rèplica digital perquè es vegi exactament com l’objecte real, o fins i tot millor si cal. És com si estiguéssim pintant un quadre, però en el món digital. Cada detall compta perquè el model sigui una obra d’art!

Pas 3: Escollir la fotografia perfecta
El següent pas és decidir on volem col·locar el nostre model 3D. Ens reunim amb el client i triem una fotografia en la qual volem afegir el model. Si el client té una visió específica en ment, també podem utilitzar una imatge creada per intel·ligència artificial, seguint les seves indicacions. És com triar l’escenari perfecte per al nostre objecte.

Pas 4: Configuració de la càmera i la il·luminació
Aquí és on comença la veritable màgia. Necessitem que el nostre model 3D es vegi natural en la fotografia escollida. Per aconseguir-ho, identifiquem la configuració de la càmera i la il·luminació utilitzada en la fotografia original, o la imatge generada per IA. Després, amb un programa de renderitzat, col·loquem el model 3D a la foto, emulant el mateix tipus de càmera i llum, virtuals. Com si estiguéssim utilitzant un encanteri per fusionar el món digital amb el món real.

Pas 5: Edició de la imatge
Un cop hem col·locat el model 3D a la fotografia, és hora de fer els tocs finals. Utilitzem un programa d’edició d’imatge, com Adobe Photoshop o GIMP, per ajustar les capes i assegurar-nos que tot es vegi perfecte. Aquest és el pas en què afinem els detalls, fent que el model 3D s’integri perfectament amb la imatge de fons. Donem els últims retocs a una pintura magistral.

Pas 6: Lliurament final
Finalment, lliurem al client el model 3D complet amb tots els seus mapes de textura en format PBR, que són arxius que contenen tota la informació de textura necessària perquè el model es vegi realista en qualsevol entorn digital. A més, lliurem una imatge 2D en format PSD, que és un arxiu editable amb totes les capes del fotomuntatge. Llesta per ser exhibida.

I ja ho tens! Des de l’escaneig inicial fins al lliurament final, cada pas és una part essencial de la nostra artesania digital.

MD del Claustre - Solsona (Cat) - entorn espelmes AI
Maleta_fotomuntatge
Costa-mar_SantPere
Mascara-sobre-porta
Clau-3D-fotomuntatge
E-bike at farmland
E-bike at urban park