Scan3D, amb seu a Barcelona, està especialitzada en escanejat 3D d’alta definició per a una àmplia varietat d’objectes, com ara catalogació de patrimoni cultural, aplicacions d’enginyeria inversa i d’altres. Proporciona digitalitzacions detallades amb textures fotorealistes i topologia de malla 3D optimitzada per a presentacions interactives, màrqueting i disseny de productes a través de diferents dispositius i plataformes.

En quines d’aquestes variants de tecnologia 3D et podem ajudar?

Màrqueting i catàleg virtual
Màrqueting i catàleg virtual

Porta el teu producte al següent nivell, digitalitza'l i amplia el mercat !

Catalogació de Patrimoni
Catalogació de Patrimoni històric-artístic

Catalogació digital de Patrimoni històric-artístic, públic i privat.
Amb texturització hiperrealista.

Real-Time 3D
Real-Time 3D

Amb una presentació 360 º interactiva, tu i la teva audiència podeu interactuar amb el model 3D, allotjat a la teva pàgina web. Sense complements.

Fotomuntatge / 3D + foto real
Fotomuntatge - model 3D sobre qualsevol imatge

Composició d'imatge amb el model 3D escanejat, sobre una imatge d'entorn. Model 3D il·luminat d'acord amb l'entorn creat amb fotografia o intel·ligència artificial (IA).

Enginyeria inversa
Digitalització 3D per a Enginyeria Inversa

Amb l’Enginyeria Inversa, tal i com indica el seu nom, s’inverteix el procés habitual i natural per arribar a la fabricació d’un producte.

Impressió 3D
Rèplica d’un objecte amb escanejat i impressió 3D.

Has creat un objecte amb les teves mans i t'agradaria reproduir-lo?
No trobes al mercat un recanvi descatalogat?...

Què és l’escaneig 3D?

L’escaneig 3D és una tècnica que permet capturar la forma tridimensional d’objectes físics per al seu posterior processament i anàlisi en entorns digitals. És com prendre una foto d’un objecte, però en lloc d’una imatge plana, obteniu una imatge en 3D que mostra com és d’ample, alt i profund.

  1. Tecnologies d’escaneig 3D: Existeixen diverses tecnologies per a l’escaneig 3D, però les principals són l’escaneig làser, la fotogrametria i la llum estructurada. L’escaneig làser utilitza un làser per mesurar la distància a punts en la superfície de l’objecte, la fotogrametria utilitza imatges d’alta resolució per a calcular les dimensions tridimensionals i la llum estructurada projecta patrons de llum sobre l’objecte i mesura la deformació d’aquests patrons per a calcular la seva forma.
  2. Tipus d’escàners 3D: Els escàners 3D poden ser portàtils o de taula. Els escàners portàtils són ideals per a escanejar objectes grans o d’accés difícil, mentre que els de taula són més adequats per a objectes petits i detallats. Alguns escàners són manuals, requerint que l’operador mogui el dispositiu sobre l’objecte, mentre que altres són automàtics i poden escanejar un objecte complet de manera ràpida.
  3. Aplicacions de l’escaneig 3D: L’escaneig 3D s’utilitza en una àmplia gamma d’aplicacions, que inclouen l’enginyeria inversa, la fabricació additiva (impressió 3D), l’arquitectura i la construcció, la preservació del patrimoni cultural, la medicina i la odontologia, l’animació i la indústria dels videojocs, així com la documentació forense i la inspecció de qualitat industrial, packaging
  4. Processament de dades 3D: Un cop s’ha realitzat l’escaneig, les dades 3D han de ser processades. Això implica netejar i alinear els punts de dades, generar un model 3D i, en alguns casos, aplicar textures o colors a la superfície.
  5. Precisió i resolució: La precisió i la resolució són dos aspectes importants en l’escaneig 3D. La precisió es refereix a quan a prop els punts de dades escanejats estan de la forma real de l’objecte, mentre que la resolució es relaciona amb quants detalls es poden capturar. La tria de la tecnologia i l’escàner adequat depèn de les necessitats específiques de cada aplicació.
  6. Reptes i limitacions: Tot i que l’escaneig 3D és una eina potent, té els seus reptes. Alguns objectes poden ser difícils d’escanejar a causa de la seva transparència, reflectància o geometria complexa. A més, el processament de grans conjunts de dades 3D pot ser intensiu en termes de recursos informàtics.
  7. Ètica i privacitat: En certs contextos, com l’escaneig 3D de persones o propietats privades, sorgeixen qüestions ètiques i de privacitat. És important considerar aquestes preocupacions en utilitzar la tecnologia d’escaneig 3D.