Real-Time 3D

Real-Time 3D
Presentacions 360º interactives

Real-Time 3D, 3D en temps real.

És una evolució emocionant de com interactuem i experimentem contingut en línia.
En comptes de només veure pàgines web planes i estàtiques, la web 3D ens permet submergir-nos en mons tridimensionals en línia, de manera similar als videojocs o les pel·lícules en 3D.

Imagina navegar per Internet i, en comptes de fer clic en enllaços per veure text i imatges en una pàgina, poguessis explorar entorns tridimensionals on pots interactuar amb objectes, persones i llocs d’una manera molt més realista.
En comptes de simplement mirar una imatge d’un producte, podries veure’l des de tots els angles, fins i tot tocar-lo o manipular-lo com si estiguessis en una botiga física.

La teva presentació pren vida. És com si poguessis caminar dins de la teva presentació i explorar-la des de diferents angles, com si estiguessis en un videojoc.

Aquí és on entra en joc la part “interactiva“. Amb una presentació interactiva 3D, tu i la teva audiència podeu interactuar amb el contingut. Pots fer clic en objectes per obtenir més informació, moure’t dins de l’entorn per veure diferents aspectes o fins i tot manipular objectes en temps real.

Una forma més immersiva i emocionant d’experimentar la informació i l’entreteniment en línia. Pots trobar museus virtuals, presentacions interactives, màrqueting digital, reunions en 3D amb amics o col·legues, i molt més.
La web 3D està transformant la forma com interactuem amb la informació i entre nosaltres en línia, oferint una experiència molt més immersiva i emocionant.

Com es fa això?

Per fer això, s’utilitzen eines especials de disseny en 3D, que et permeten crear models tridimensionals i animacions. Aquestes eines poden ser programes de disseny en 3D o plataformes en línia específiques per crear presentacions interactives.

El resultat és una finestra que veuràs a la teva pantalla (i que es pot afegir a qualsevol pàgina web de manera senzilla) amb la qual podràs interactuar girant, acostant, allunyant, etc., 360º al voltant de l’objecte 3D, que ofereix al públic una experiència de visualització completa.

El model 3D i les seves textures s’han de preparar perquè ocupin el menor espai digital possible (que pesin pocs Mb). Com més polígons té una malla 3D, més Mb ocupa l’arxiu base i més lent es carrega en el dispositiu on volem utilitzar-lo, per exemple un telèfon mòbil.

És molt important optimitzar la malla 3D de l’objecte escanejat, amb els mínims polígons necessaris i el major detall possible a les textures, tant pel color, relleu, brillantor, rugositat, etc., que són les que definiran la seva precisió visual.

La web 3D utilitza tecnologies com WebGL i WebXR per portar aquesta experiència al teu navegador web.
WebGL permet mostrar gràfics en 3D directament al teu navegador, i WebXR permet la realitat virtual i augmentada en línia, la qual cosa significa que podries explorar aquests mons tridimensionals utilitzant ulleres de realitat virtual.

Fes una ullada als nostres exemples de Real-Time 3D.