Marioneta de fil “La Mort”

Marioneta de fil “La Mort”

Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre

Col·lecció: Titelles

Tipologia: Marioneta

Autoria: Harry Vernon Tozer, 1902-1999

Data: 1946

Descripció: Marioneta de comandament vertical per a un sol manipulador, composta d’onze fils. És un esquelet que duu sobre les espatlles una túnica estripada i una dalla a la ma dreta.

Alçada: 50 cm

Tècnica/Material: Fil de suspensió de lli trenat, cap emmotllat en fusta plàstica, mans i cos tallats en fusta, eix de les articulacions de filferro de llautó pintat a l’oli.

Espectacle: Creat per H.V. Tozer l’any 1949 és tracta d’un número de varietats en un sol acte anomenat El seu darrer ball o El vals trist, amb música de Jean Sibelius.

Fons Harry Vernon Tozer (1902-1999)
S’estableix a Barcelona l’any 1925 on quedarà fascinat pel titella català i s’especialitza en la marioneta fins arribar a ser professor de l’Institut del Teatre. El seu fons, llegat el 1988, supera el centenar de marionetes i reuneix a més un teatre de dos ponts i diversos decorats.

(Informació: Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre)

Característiques tècniques del model 3D:

Model 3D realitzat amb escàner 3D d’alta resolució, texturitzat amb imatge fotogràfica.
Cal remarcar la complexitat en l’escaneig 3D d’una peça com aquesta, i d’altres marionetes, mantenint la seva posició inicial durant tot el procés.

Polígons: 84.398
Vèrtex: 41.329
Mides: 27,35 x 37,87 x 54,75cm (sense fils i amb dalla)

Representada amb textures de format PBR (Physically Based Rendering)

PBR son les inicials de Physically Based Rendering. El material d’aquest tipus, aplicat al model 3D, mostra les propietats visuals de la superfície d’una manera físicament versemblant, de manera que són possibles resultats realistes en totes les condicions d’il·luminació virtual.