Màscara mexicana

Màscara mexicana feta de fusta lleugera, escanejada en 3D. Representa una tradició de la cultura Mesoamericana.

Aquesta màscara és una de les moltes que s’utilitzen des de 1890 a les danses que es porten a terme a Puebla, Méxic, actualment en honor a l’arcàngel Sant Rafael, i que representa una de les tradicions ancestrals de la cultura mesoamericana, aproximadament des dels segles XV-XII a.C. i fins a la colonització espanyola (S XVI d.C.).

La dansa representa les tribus chichimeca i zapoteca quan lluiten contra el náhuatl, el “devorador d’homes” i que està representat per la imatge del tigre o tecuani.

Per a la texturització del model 3D s’ha utilitzat la tècnica PBR (Physically Based Rendering) amb la que els objectes virtuals adquireixen les propietats reals controlades per una sèrie de mapes de color, reflexió, rugositat, relleu, etc, i poden ser representades en qualsevol entorn virtual amb resultats hiperrealistes sense la necessitat d’ajustaments previs.

Les característiques d’aquest mètode el fan idoni per la seva utilització en videojocs i realitat virtual / augmentada, així com la seva inclusió en qualsevol tipus de projecte 3D d’imatge fixa o vídeo.

Un cop iniciada la presentació 3D maximitzeu
a pantalla complerta per observar el detall 360º